Sunday, 14 December 2014

KEISTIMEWAAN VITAMIN C SHAKLEE BERBANDING JENAMA LAIN DI PASARAN

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua..

Apa khabar semua. Ok, sempena promosi Sustained Release Vita-C Plus Shaklee bulan Disember 2015 ini, Maa nak cerita sikit berkenaan keistimewaan Vitamin C ni berbanding jenama lain dipasaran.


Pertama, Vitamin C Shaklee ni adalah semulajadi dan tanpa bahan pengawet. Jadi, tak perlu risau dengan kandungannya. Dihasilkan daripada ekstrak jagung.


                                                          Gambar ihsan Google

Sebiji Vitamin C Shaklee ini bersamaan dengan makan 7 biji buah oren. Ha, mampu nak makan 7 biji setiap hari untuk dapatkan keperluan Vitamin C? Haha

Kedua, Vitamin C Shaklee adalah "Time Released". Maksudnya, Vitamin C ni kan vitamin larut air. Jadi, Shaklee mencipta formula agar Vitamin C ini dapat dilepaskan dengan kadar yang diperlukan oleh tubuh badan bagi satu2 masa. Contohnya kita makan sebiji Vitamin C Shaklee (500mg), Vitamin C itu akan dilepaskan secara berperingkat setiap 1 jam 100 mg untuk kegunaan badan. Jadi, pelepasan Vitamin C berlaku dalam tempoh 5 jam dan akan kekal dalam darah selama 12 jam. Walaupun Vitamin C ini larut air, bukanlah bermaksud masuk2 terus keluar. Ia akan bekerja dahulu dengan sel badan sebelum keluar.  Satu fakta tentang Vitamin C ini ialah badan kita tak boleh simpan Vitamin C ni lama2 tetapi ia boleh diguna pakai terlebih dahulu sebelum dibuang.

Kenapa Shaklee cipta time release ni? Sebab, Vitamin C hanya dapat diserap oleh badan dengan baik sekiranya diambil pada dos yang rendah.  Semakin tinggi dos yang diambil, semakin sedikit yang dapat diserap. Jadi, kalau kita nak sepenuhnya khasiat Vitamin C, biarlah diserap perlahan2 namun mencukupi untuk keperluan vitamin tersebut.

Petua: Kalau rasa tak sedap badan seperti demam dan selsema, patahkan 2 biji Vitamin C Shaklee, dan telan. Kenapa patahkan? Untuk cepatkan penyerapan Vitamin C. Cubalah, In Shaa Allah berkesan.

Ketiga, Vitamin C Shaklee ini dihasilkan bersama-sama Bioflavonoids Complex. Apa itu Bioflavonoid? Ia adalah antioksidan yang sangat superb dan hanya boleh didapati dari buah buahan asli.  Jadi, kalau Vitamin C yang dihasilkan dengan cara sintetik, tidak adalah Bioflavonoids ni. Rugi bukan sebab Bioflavonoid ini berfungsi meningkatkan kesihatan badan dari pelbagai aspek dan menyokong pertumbuhan sel yang sangat baik untuk kesihatan jantung juga untuk penyakit Alzheimer (nyanyuk).

Ha, inilah antara keistimewaan Vitamin C Shaklee berbanding jenama lain dipasaran. Lagipun sangat jimat tau. Sebotol ada 180 biji. Sehari sebiji, boleh tahan 6 bulan. Tambahan promosi bulan Disember 2014 ini, Beli 6, Percuma 1. Beli 2 diskaun 5%. Boleh share2.. Banyak tau kelebihan Vitamin C.. Boleh tengok disini juga Pilihan bagi wanita yang mahukan kulit Cantik ..

Hubungi Maa untuk maklumat lanjut. Konsultansi percuma akan diberikan.

Fatimah Jaafar, Pengedar Shaklee Pilihan Anda..

014-6874707 (sms/whatsapp/wechat/telegram)
fatimahjaafar86@gmail.com

0 comments: