Monday, 5 January 2015

KENAPA KITA PERLUKAN ALFALFA?

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua..

Sempena promosi Alfalfa Complex bulan ini, Maa nak kongsikan tentang manfaat Alfalfa kepada kita semua.  Dulu2 Maa tak tahu pun apa Alfalfa ni. Apatah lagi nak tahu manfaatnya.  Kalau nak tahu info tentang tumbuhan yang dinamakan alfalfa ini, ma ada kongsikan dalam entry ini  Alfalfa Complex ..

Ok, berikut adalah antara manfaat daripada Alfalfa yang kita boleh dapat iaitu:

1. Menyahtoksin (Detoks).

Alfalfa Complex adalah sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati , kolon dan darah.  Secara tidak langsung, ia juga dapat mencantikkan kulit dan otot. Iyalah, bila badan kita dah bersih dari segala toksin, secara automatik keserian kulit kita akan terserlahkan.

2. Melawan alahan

Membantu memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan kulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.

3. Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut

Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser, gastrik, hepatitis dan sembelit.

4. Menyingkirkan lemak dan kolestrol

Kajian klinikal terbukti bahawa pengunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfalfa sahaja yang mengandungi saponin, iaitu seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.

5. Melawan tumor/kanser

Tubuh pesakit kanser adalah berasid.  Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu ia dapat memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.

Sebenarnya ada banyak lagi manfaat Alfalfa ni kalau nak disenaraikan. Apa2 pun, cuba dulu, baru tahu apa kesannya pada badan kita.

Nanti Maa akan kongsikan pula bagaimana Alfalfa juga dikenali sebagai "Milk Booster" terbaik bagi para ibu yang menyusukan anak..

Untuk order, whatsapp 014-6874707 untuk konsultansi dan harga istimewa..

Fatimah Jaafar, SID yang boleh anda percayai..
0 comments: