Tuesday, 26 May 2015

MASALAH SAKIT BELAKANG YANG DIALAMI SELAMA BERTAHUN-TAHUN HILANG

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog sayangmak.com.

Saya ingin berkongsi cerita tentang pengalaman saya mengalami sakit belakang yang teruk. Sebelum saya mengandung anak pertama, saya pernah jatuh terduduk dalam bilik air namun hanya biar tanpa berurut atau ke hospital untuk buat pemeriksaan. Lama kelamaan sakit semakin kurang. Namun begitu, semasa hamil anak pertama, saya mula merasa sakit belakang semula. Saya fikir mungkin disebabkan mengandung, jadi terasa sakit. Sakitnya ketika duduk dan baring di tempat selain tilam atau sofa lembut. Duduk atau baring di toto pun masih terasa sangat sakit terutama ketika bergerak untuk beralih ataupun bangun. Sakit yang amat sangat. Memang menyeksakan.  Sakit itu berlarutan hingga bersalin anak pertama. Ditakdirkan semasa anak berusia lebih kurang 9 bulan, saya hamil anak kedua pula. Semasa kandungan lebih kurang 5 ke 6 bulan (saya kurang ingat), saya telah terjatuh lagi kerana terpijak lantai yang licin di dapur rumah. Mujur tiada pendarahan apa-apa yang merisaukan keadaan bayi dalam perut. Tetapi sakit belakang yang sedia ada bertambahlah sakit. Selalulah minta tolong suami urutkan. Ada juga berjumpa tukang urut untuk kurangkan kesakitan. Pengalaman berurut itu, sangat menyakitkan. Tukang urut menekan tempat yang sakit dengan seketul batu khas sekuatnya. Selepas urut, memang lebam tempat yang diurut hingga rasa serik untuk berurut. Huhu

Lama kelamaan, sakit jadi kurang namun masih sakit bila duduk atau baring kecuali jika duduk atau baring di tilam.  Tahun 2014 yang lalu, saya mencuba Ostematrix setelah membaca tentang kebaikan produk ini. Setelah mencuba lebih kurang 2 minggu, tiada sebarang kesan. Tetapi saya teruskan juga pengambilan. Alhamdulillah selepas beberapa hari, mula terasa kesannya. Saya dapat rasakan perbezaan bilamana sakit yang selalu dirasai semakin kurang. Saya boleh duduk dan baring di toto atau lantai tanpa rasa sakit seperti dahalu. Memang amat bersyukur dan tidak sangka, akhirnya saya bertemu juga penawar sakit belakang saya. Menariknya saya dapat rasakan juga masalah gusi saya yang sering berdarah semasa menggosok gigi, telah pun selesai. Tidak berdarah lagi. Pembuangan juga menjadi lawas. Saya ambil 4 biji sebelum tidur, iaitu bersamaan dengan segelas susu. Pagi esok, In shaa Allah, lawas dan senang je membuang. Bangun pun rasa segar je. Alhamdulillah..  Sebab itu saya gelarkan Ostematrix ini sebagai Si Putih Hebat.. Sangat sesuai juga untuk ibu hamil dan ibu menyusu yang amat perlukan kalsium untuk kesihatan ibu dan bayi. Klik sini untuk baca tentang Set Hebat Menyusu.Untuk makluman, Shaklee Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium, vitamin D, boron (untuk metabolisma tulang), mangan, tembaga & zink. Ostematrix membekalkan 1000 mg kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi, 400 mg magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya serta 400IU vitamin D untuk meransang penyerapan kalsium.

Selain itu, Ostematrix ini amat sesuai untuk mereka yang mengalami masalah kekejangan otot, insomnia (sukar tidur malam), gigi rosak, osteoporosis, pertumbuhan terbantut dan lain-lain lagi. Bagus tau. Saya yakin dengan Ostematrix.. Hubungi saya di talian 014-6874707 (sms/whatsapp/telegram) untuk maklumat lanjut.


0 comments: